Skriv ut

Låt entreprenören i dig blomstra!

 

- ”Det finns så mycket jag vill göra…”
- Jakten på ett sommarjobb…
- Insikten om att sommaren kan bli lång, seg, svettig och fattig…

… känns väl igen?!

Var lugn!
Det finns bot!

 

Vill du vara din egen chef?
Vill du sätta ramarna för ditt eget jobb?
Vill du tjäna pengar?
Gillar du en utmaning?
Har du idéer, sugen på att ge dem liv, vilja att greppa en utmaning...?

 

SOMMARLOVSENTREPRENÖR är din chans! Går du i årskurs 9 eller på gymnasiet, så kan du, själv eller tillsammans med en kompis, driva något eget under sommaren.

Som Sommarlovsentreprenör får du stöd att komma igång, utveckla dina idéer och support att genomföra "din grej". Du kommer att lära dig massor om företagsamhet och entreprenörskap på ett garanterat roligt sätt.

I PROGRAMMET INGÅR:
› En veckas kick-off med inspiratörer som hjälper dig att skapa en bra startplatta för dig och din verksamhet. Du kan välja mellan två kick-off veckor, antingen vecka 24 eller vecka 26.
› Veckoträffar varje onsdag med handledning och inspiration.
› Avslutningsdagar 8 och 9 augusti.
› Handledare som följer dig och dina kompisar på vägen.
› Nätverk och mentorer som hjälper dig att lyckas.
› Försäkring
› Startpeng

För att du ska kunna delta i Sommarlovsentreprenörerna behöver du kunna delta på kick-off veckan, veckoträffarna samt avslutningsdagarna.


Så fungerar konceptet

Slutar du årskurs 9 eller går du på gymnasiet? Har du en affärsidé? Då kan du ansöka om att bli sommarlovsentreprenör. Så här fungerar konceptet:

Steg 1 – Anmäl dig senast 20 maj. (Ansökningstiden har gått ut och det går inte längre att söka hit)

Alla ungdomar som är skrivna i Västerås och slutar årskurs 9 eller går på gymnasiet är välkomna att anmäla sitt intresse. Inför sommaren 2018 kan vi erbjuda 40 platser.

Steg 2 – Obligatorisk kick off-vecka

Programmet startar med en veckas kick-off vecka 24 eller vecka 26 där varje deltagare får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för sitt företag. Efter kick-off veckan är du certifierade sommarlovsentreprenör. Du får ett startkapital på 2 000 kr per person och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

Steg 3 – Testa din affärsidé

Du startar upp ditt företag och börja sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar. Varje onsdag träffas vi och byter erfarenheter samt hämtar inspiration. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst tre veckor. Bra att veta: om du tjänar mindre än 19 247: under 2018 behöver du inte betala skatt.

Steg 4- Kick-out!

Det avslutande steget är en kick-out den 8 och 9 augusti. Då samlas vi allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren under glada former! Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det!

 

Kontaktperson:

Anna Sköld, Konsulent, Tfn: 021-39 15 27
Anna Berger, Konsulent, Tfn: 021 - 39 16 03


Sidan uppdaterades 2018-05-22