Skriv ut

Förändringens växtplats 2

Göken ropar bortom åkrarna där traktorn skickar rökpuffar mot himlavalvet och skramlar vidare med sitt eviga harvande. Iordningsställande av odlingslanden är i full gång. Ogräset rycks opp med rötterna.

 

Image

 

Fräsning av örtagård och grönsaksland är genomfört. Nu väntar den botaniska explosionen. Gro, växa och dö. I sinnenas trädgård börjar planteringsytorna ta form. Trots en sen vår blommar både syren, rhododendron och äppelträd.

 

Image

 

Ett viktigt näringstillskott i form av gödsel är i antågande. Jorden gläder sig däråt. Det gäller att ha en bra grund. Det gäller att överleva. Dom ytor som senare ska bli gräsmattor är sådda. Bakom grillkåtan i slänten mot bikuporna väntar ängsblommornas invasion. Planterade träd och buskar har vattnats ihärdigt och verkar rota sig bra. I de långa fårornas land gror potatisen.

 

Reflektioner från Malma Gård

 

Framgrävning av gångar har gjorts i örtagården, dessa ska senare grusbeläggas. En trana hörs längre bort. Har den kommit på avvägar? För långt ifrån flocken? Eller är det en ensamseglare.

RT-maj-juni 2012

Växtplats i förändring

Lövsprickningstider. Jorden väntar på att brukas. Plantering av träd ,lind och rönn och de buskar som hör paradiset till.

Regntunga skyar avlöser en blek sol då sånglärkan hörs vida omkring. Ett stilla surr ifrån bikuporna. På grund av kylan är aktiviteten ännu mycket låg.

 

Grävning och vattning runt  hagtorn, lind och häggmistel.

En rejäl duschning av dessa botaniska mästerverk ingår också. Sädesärlan är tillbaka, besatt av insektsletande som i  dessa parningstider upptar all tid. Livet står på spel. Markering av grönsakaland.

Reflektioner från Malma Gård

Spridning av stenmjöl och därefter jordfräsning av densamma.

I före detta svinhuset är arbets och lunchrum under uppbyggnad.

Reflektioner från Malma Gård

Trädgårdsmästare Per Axell visar en ritning över den kommande hälsoträdgården där bland annat månskensrabatt, åkeröträd och rododendron ingår. Fasta hållpunkter för återkommande fotografering av områdets utvecklande är under uppförande.

Korpen sveper över malmaslätten.

RT-maj 2012

Jörgen Gustafsson 
Enhetschef
Tel:  021 - 39 15 34


Sidan uppdaterades 2014-11-05