Skriv ut

Sång och glädje för ung och äldre

Vet du vem Lars-Göran är?  Även om inte du vet så är det många inom förskolor, gruppboenden och äldreboenden som vet.
Han har sedan 1999 spelat på förskolor och under de senaste åtta åren även spelat på gruppboenden och äldreboenden. Från unga dagar har han spelat i olika musikgrupper och har en stor repertoar att ta från.

 

 

En spelning börjar med genomgång av vilka låtar som skall spelas och givetvis stämning av gitarren. På gruppboendet har de boende samlats runt köksbordet på en av avdelningarna, de serveras kaffe och hembakt kaka medan Lars-Göran sätter sig tillrätta på pallen. Nu följer en timmes underhållning, melodier och sånger som känns igen som gamla godingar varvat med andra sånger. De som orkar sjunger med i refränger, markerar takten med handen medan andra bara sitter stilla och lyssnar.

 


På förskolan är det aktivitet som gäller, här samlas alla barn och personal i det stora lekrummet. Det stojas, viss oreda råder innan alla har satt sig ner på golvet i en stor halvcirkel runt Lars-Göran och hans gitarr. Här är deltagandet från både barn och personal totalt. Alla sjunger med, dansar, önskar låtar. Det är kända sånger där alla kan texter och rörelser utantill, det är engagemang, musik och glädje.
Även om spelningarna är olika så är likheten också stor, det Lars-Göran gör är att sprida glädje med sin sång och musik, både för de yngsta och äldsta och alla andra som lyssnar till honom.

Vill ni att Lars-Göran skall komma och spela hos er. Kontakta arbetsledare Peter Nordlund 021 - 39 10 25


Sidan uppdaterades 2013-03-21