Skriv ut

NÖJDA TONGÅNGAR PÅ ÅRETS JULMARKNAD

2013 års upplaga av den populära julmarknaden har nu ägt rum. Den 3, 4 och 5 december sökte sig som vanligt en många besökare till Växhuset i Västerås för att botanisera i en mängd av vad AMA Arbetsmarknads deltagare skapat och producerat.
En stor mängd konst ställdes som vanligt ut och de nyfikna besökarna tog också del av textil- och trähantverk, julprydnader och välsmakande produkter sprungna ur AMA Arbetsmarknads rika produktion.

Handdukar, dukar, mobilfodral, julkort, kuddar, grytlappar, chokladpraliner och cupcakes, senap, rårörda lingon, honung och tomatchutney är bara några exempel på vad som fanns till beskådan och försäljning. Många av de närvarande uttryckte stor uppskattning och framförde många funderingar, vilket bemöttes med engagemang och välförtjänt stolthet av AMA:s alla värdar vid borden.

Den musikaliska inramningen stod AMA Arbetsmarknads flitigt anlitade Lars-Göran Johansson och Hasse Taikon för. Med gitarr och dragspel framförde de välbekanta julsånger under eftermiddagarna, såsom Hej mitt Vinterland, Stilla natt och Jag såg mamma kyssa tomten.
-    Jag tycker att det var en väldigt trevlig julmarknad med fin atmosfär och vi var glada för att ha spelat på den, berättade Lars-Göran.

I det avslutande numret klev Hasses 12-årige son Gino upp på scenen och bjöd på en dragspelsduell med sin far, stadigt ackompanjerade av Lars-Göran på gitarr.
-    Vi bjöd på traditionell, instrumental, romsk musik. Man kan säga att det är en form av polska som Gino och jag satt ihop tillsammans, berättade Hasse nöjt, när den entusiastiska publikens applåder ebbat ut.

Det var mycket positiva tongångar när det blev dags att sammanfatta årets julmarknad:
-    Det är ju många som brukar komma till AMA:s julmarknad eftersom den funnits i så många år, men under de här dagarna uppskattar jag att det har varit flera besökare än vanligt. Alla medverkande från AMA har visat stor glädje och visat prov på kreativa lösningar när vi har arbetat fram årets julmarknad, berömde samordningsansvariga Catarina Mälberg på AMA Arbetsmarknad.     


Sidan uppdaterades 2013-12-10