Skriv ut

Rekryteringsmässan 2012

Den tionde rekryteringsmässan ägde rum den 7 mars 2012 i Bombardier Arena i Västerås och Munktell  Arenan i Eskilstuna.  AMA Arbetsmarknad Västerås var som vanligt en av arrangörerna av denna Sveriges största rekryteringsmässa.
Årets mässa, var den hittills mest välbesökta med 10500 besökare, över 150 deltagande företag och organisationer som erbjöd lite drygt 2000 lediga arbeten.


Nytt var satsningen från den expansiva gruvnäringen och Yrkeshögskolan som i samverkan med näringslivet  skräddarsyr utbildningar efter arbetsmarknadens behov. IT, automation, elkraft, järnväg, övriga tekniska områden samt vård och försäljning är andra områden med stort rekryteringsbehov.

Klockan elva hälsades alla utställare välkomna av Pia Larsson från Arbetsförmedlingen och Kent Olsson , AMA varefter följde uppskattade invigningstal av Angeles Bermudez-Svankvist, generaldirektör Arbetsförmedlingen, Pia Enochsson , generaldirektör Myndigheten för yrkeshögskolan och Anders Teljebäck från Västerås stad. Gemensamt klippte de sedan bandet som invigde mässan.

Precis klockan tolv öppnades portarna för de arbetssökande. Första halvtimmen var relativt lugn men sedan fylldes de tre utställningshallarna av tusentals ivriga besökare.
Trängseln vid montrarna var tidvis stor när många ville presentera sig och med vinnande framåtanda göra ett positivt intryck på representanterna för de rekryterande företagen medan andra ställde frågor och ville ha mera information om utvecklingsmöjligheter och kurser som leder till arbete. Medhavda CV visades, granskades, diskuterades och mottogs för senare kontakter med den sökande.

Värdefulla kontakter skapades mellan företag och kvalificerade sökanden och både företag, organisationer som besökare uttryckte sin stora uppskattning över en välorganiserad rekryteringsmässa med rekord i antalet besökare där vi inom AMA Arbetsmarknad kan glädja oss över den mycket positiva responsen för ett väl genomfört arbete, där många inom AMA Arbetsmarknad lagt ner både ett stort arbete och engagemang för en återigen mycket lyckad rekryteringsmässa.


Sidan uppdaterades 2012-05-04