Skriv ut

 Arenan – förebild i arbetet mot ungdomsarbetslöshet

 

Arenan inom AMA Arbetsmarknad Västerås fick idag, 19 juni 2012, åter besök av en minister från regeringen, det var Jämställdhetsminister, biträdande utbildningsminister Nyamko Sabuni som tillsammans med Elisabet Modée och Erik Scheller från Utbildningsdepartementet besökte Arenan för att ta del av hur AMA och Arenan arbetar för att motverka den ökande arbetslösheten hos de ungdomar som står längst från arbetsmarknaden.

 

 
Västerås och Arenan ses som en förebild i arbetet mot ungdomsarbetslösheten och vid samtal med personalen på Arenan ställde ministern intresserade  frågor om arbetet, uppföljning och resultat.
Efter besöket på Arenan blev det besök hos Allegro där ministern samtalade med ungdomarna som dock var något tystlåtna under besöket.

 

 
Promenad i solen ner till AMAs lokaler och ytterligare ett besök hos ungdomar, denna gång hos den andra gruppen sommarlovsentreprenörer som hade återsamlats efter sin marknadsföringsaktivitet.  Ungdomarna berättade om sina planer och ministern uttryckte sitt gillande av deras framåtanda och underströk behovet av nya entreprenörer.

 


Sidan uppdaterades 2012-08-17