Skriv ut

Kulturlunch - ett nytt sätt att mötas

Fredagen den 25 maj, denna sommardag i slutet på maj, samlades 11 damer och en herre till kulturlunch i AMA Arbetsmarknads lokaler. Kulturlunch, vad är då det, i det här fallet innebär det att samlas till gemensam lunch där varje deltagare lagar en eller flera rätter från hemlandet för att sedan äta och smaka på de andras rätter.

Image

Rätter från fem länder dukades upp på bordet, Irak, Iran, Somalia, Sverige och Turkiet. Varje kock, kvinnlig som manlig, presenterade sin rätt med en skylt med namnet på rätten och från vilket land. Innan det var dags att sätta sig till bords, berättade deltagarna om ingredienser, hur rätten tillagades och lite om när man äter de olika rätterna.

Image

Det blev en beskrivning av olika länders matvanor som tillsammans med dessa underbara kryddiga dofter från maten, och det tilltalande upplägget verkligen retade aptiten.

Det serverades ärtsoppa och pannkaka, sill med mandelpotatis, dolmar, olika bröd, inbakade rätter, kryddstarka rätter, vegetariska rätter och rätter med kött som lamm.

Image

Anna Billgård och Tommy Jonsson arrangerade denna verkligt smakliga kulturlunch.


Sidan uppdaterades 2012-07-03