Skriv ut

FramtidsEntreprenörerna

Framtidens entreprenörer, en grupp personer i varierande ålder och med olika erfarenheter samlas torsdag 25 oktober. De går en sex veckor lång kurs hos AMA i entreprenörskap och uppgiften och utmaningen är att under dessa veckor utforma och förverkliga en idé som kan leda till eget företagande. Till stöd har de fyra entusiastiska handledare och coacher.

Första veckan innehåller arbetsuppgifter och information för att uppmuntra till att tänka annorlunda, att våga utmana, att våga tro på sig själv och sin idé och att helhjärtat gå in för sin uppgift.

En av dagens övningar är att marknadsföra konceptet Framtidsentreprenör, att ge Västeråsarna, media, politiker och framtida entreprenörer kännedom om konceptet, sprida kunskap om denna möjlighet i AMA:s regi.

Efter viss tveksamhet bildas snabbt två grupper, ena gruppen beslutar sig för att utnyttja sociala medier för att sprida budskapet, att försöka få radio och Västerås stads websida att uppmärksamma händelsen. Den andra gruppen utrustar sig med affischer och broschyrer och ger sig iväg ut på stan.

Efter lunch blir det uppföljning, diskussion om hur det gått, har budskapet gått fram och hur har deltagarna själva upplevt sin insats.

Före fikat kommer Laura Kettle, själv före detta sommarlovsentreprenör, handledare och coach för att berätta on sina erfarenheter, hur hon upplevt utmaningarna och vad som krävs för att lyckas. Ytterligare en tankeställare och uppmuntran i det fortsatta arbetet.


Sidan uppdaterades 2012-10-31