Skriv ut

A.M.A[ejem'ej] till final i företagsrocken

Strax innan snön började falla från den olycksbådande mörka himlen hösten 2010 samlades sju stycken eldsjälar i en bunker långt ut i stadens västra utkanter.
Vid första anblicken kan man tycka att det såg ut som ett splittrat gäng individer i olika åldrar, men ack så fel man kan ha.
Denna grupp människors väg har inte korsats utan anledning, de har inte en utan fler gemensamma beröringspunkter som gör att de tillsammans är starkare än någonting annat.

Den första och mest uppenbara kopplingen är deras anställning på AMA och dess olika verksamheter. De har alla skrivit kontrakt på att viga sina vardagar till att serva och vägleda deltagare i AMA:s verksamheter samt inge hopp och glädje åt sina medarbetare.
Den andra, inte fullt så uppenbara, men desto strakare kopplingen är musik. De är alla passionerade musiker med viljan och kraften att förändra och påverka världen, eller i alla fall Västerås och Pluto, med sin talang och kärlek till melodier.
De började träffas i den dunkla bunkern, nästan som i smyg, för att arrangera ett framträdande som skulle förändra deras liv för evigt. Sakta men säkert började showen, låtarna och rollerna ta form och bandet A.M.A (ejem'ej) hade bildats.

Så till sist i början av året 2011 klev de upp på Plutos scen ackompanjerat av ljudet från ett publikhav som får Tors hammare att låta som en knappnål i en höstack.
Så fort de hade äntrat scenen i sina respektive verksamhetsroller, Captain Thinner - Måleri, Jack Lumber - Skogshuggare, Miss XY - konst och form, Birger Biceps - Friskvård, Fire & Ice - Svets, Ma Baker - Bageri och Juliet Packard - Kontor/Handledare, förstod både juryn och publiken att detta skulle bli något de aldrig tidigare hade skådat, och så rätt de hade.
A.M.A (ejem'ej) framförde en show som lämnade spår hos alla berörda, även bandet, och placeringen blev en given förstaplats. Deras väg direkt till final var utstakad och nu återstår bara att se vad som händer den 23/3 då finalen går av stapeln på Pluto.

En ny, bättre, mer intensiv och fullkomligt omtumlande show med hits i sitt bagage från olika årtionden, spänner de varenda muskel och den som missar detta kommer at få gå resten av sitt liv med en enda fråga snurrandes i huvudet:
Hur skulle det ha varit att få vara där, och få uppleva denna audiella och visuella supernova?


Sidan uppdaterades 2012-05-04