Skriv ut

AMA gjorde fantasihus till barnakuten

Torsdagen den 5 februari kunde representanter från Panorama överlämna någonting alldeles speciellt till den nya barnakuten vid Centrallasarettet i Västerås. Ett fantasihus (se bilden), inte bara ett konstverk att njuta av, utan även ett pedagogiskt ”lekcenter”.

 

Den färgglada skapelsen är full med intressanta luckor och rörliga smådetaljer att undersöka och leka med. Tänkt att, placerad lättåtkomlig i undersökningsrummet, kunna ge barnen något roligare att tänka på och pyssla med, än själva sjukhussituationen, som ju kan vara nog så skrämmande när man är liten.

Lekhuset är ett resultat av ett samarbete inom AMA, som startade med diskussion mellan Panorama och Clownetterna, den ideella föreningen med sjukhusclowner som arbetar med syfte att underlätta för barn och unga då de är på sjukhus. Tillsammans med sjukhusledningen enades man om att tanken om ett lekhus var något att ta till vara på. Ritningar till skapelsen gjordes av Panoramas Elisabeth Berglund och Berit Hjerpe, AMAs snickeri satte ihop det hela och Färg och form skötte målning. Det färdiga resultatet kunde överlämnas till glada clowner och barn på barnakutmot-tagningen i Västerås den 5/2 2015.


Sidan uppdaterades 2015-02-06