Skriv ut

Pressinbjudan: Rehabilitering med hjälp av naturen

Naturunderstödd rehabilitering är ett sätt att med hjälp av naturen stärka långtidsarbetslösa att komma närmare arbetsmarknaden. På torsdag hålls en konferens i Västerås kring denna metod. På talarlistan står också Margot Wallström som berättar om sin livsresa.

Konferensen kretsar kring två rehabiliteringsprojekt: Gröna arenor och Rum för växande. Vi redogör för hur vi har gjort och hur vi ska arbeta framåt i Västerås och i regionen.

Gröna arenor startade 2012 och har pågått i två år. Det drivs och ägs av AMA arbetsmarknad Västerås stad i samarbete med Arbetsförmedlingen, Landstinget, Försäkringskassan och Socialkontor Ekonomi. Deltagarna har anvisats ifrån Arbetsförmedlingen och Västerås stad. Finansiär för projektet är Samordningsförbundet Västerås.

Ett 40-tal personer i åldrarna 18-64 år med någon form av offentlig försörjning har deltagit, exempelvis aktivitetsersättning, försörjningsstöd eller aktivitetsstöd.  Nu är tolv personer med i projektet.

Rum för växande är ett projekt som riktar sig personer i åldrarna 16-64 år som står långt från arbetsmarknaden. Projektet startade i januari 2012 och avslutas i juni 2014. Då ska 50 personer per år ha deltagit.

Rum för Växande är ett samarbetsprojekt mellan AMA Arbetsmarknad Eskilstuna kommun och AMA Arbetsmarknad Västerås stad, där ett mervärde också är ett utvecklat samarbete mellan kommunerna inom området. Medfinansiär är Europeiska Socialfonden (ESF).

”Jag blir lugn i kropp och själ av att jobba i naturen” och ”Kamp och reträtt? Samhällsbyggare eller passiva åskådare?” är rubrikerna på några av dagens programpunkter.  Klockan 15.15 talar Margot Wallström kring är ”Regering, EU och FN – en livsresa”.

Välkomna
Konferensen äger rum den 21 november klockan 8.30-16.00 på Nya Camera, Västra Ringvägen 14 i Västerås. Kom gärna och prata med oss! Program bifogas. 


Sidan uppdaterades 2016-03-31