Skriv ut

Sommarens andra allsångslunch på Elba

Termometern visade 30 grader när AMA Arbetsmarknads andra sommarallsång på Elba gavs vid lunchtid den 24 juli. Efter en kortare soundcheck och en smula uppsjungning hälsade allsångsledaren själv, AMA Arbetsmarknads Elisabeth Berglund, välkommen till lunchens musikövningar:

- Välkommen till allsång mellan tuggorna!

Ett femtiotal personer, alltifrån barnfamiljer till pensionärer slöt upp för att inmundiga Wallenbergare, stekt strömming eller en skärgårdstallrik. Att det sedan uppmanades till allsång samtidigt som lunchen avnjöts verkade inte upplevas som några problem, utan som en trivsam bonus.

Trots den tryckande värmen genomfördes programmet - bestående bland annat av Teddybjörnen Fredriksson, Ta mig till havet och Dagny – med entusiasm, glädje och en av sommaren framkallad uppsluppenhet. Det hela backades upp, lika skönt tillbakalutat som rutinerat, av Lars-Göran Johansson och Bosse Fredriksson på gitarrer.

Allting avslutades på precis samma sätt som det hade inletts, nämligen med den i dessa sammanhang numera obligatoriska Stockholm i mitt hjärta, dagen till ära omdöpt till Elba i mitt hjärta. Därmed var en såväl prestigelös som gemytlig sångstund till ända för den här gången och Elisabeth Berglund tackade för deltagandet och önskade en fortsatt skön sommar.


Sidan uppdaterades 2014-07-29