Skriv ut

Samordningsteam Västerås

Samordningsteam Västerås finns för dig mellan 16 och 64 år som är skriven i Västerås och är i behov av samordnat stöd i en arbetslivsinriktad rehabiliteringsplanering. Vi har individens fokus i fokus och arbetar för ett långsiktigt resultat vad gäller arbete och egen försörjning. Vi har ca 111 årsplatser fördelat över de olika insatserna.

Vi erbjuder:

Djur- och naturunderstödd arbetslivsinriktad rehabilitering

Individuellt anpassad vägledning i grupp

Stöd av ett professionellt team med arbetsrehabiliterare, arbetskonsulent, arbetsförmedlare, handläggare från försäkringskassan och terapeut

Tydlig planering utifrån Dina behov och förutsättningar med syfte att på sikt erhålla arbete och egen försörjning

Möjlighet till arbetsträning/arbetsprövning/praktik

 

Våra insatser:

Inriktning Trädgård innebär att Du vid Malma Gård har möjlighet att vistas i Hälsoträdgården, plantera och sköta om trädgården, ha en odlingslott, delta i aktiviteter i växthuset, vara delaktig i tillverkning av honung och hantering av våra bin. Det gör Du tillsammans med andra insatser och stöd av teamet enligt Din planering. Insatsen innebär också att arbetspröva på en arbetsplats. Om Du behöver finns möjlighet att delta upp till 12 månader.

 

Inriktning Upplevelser innebär att Du deltar i en gruppverksamhet i 10-12 veckor med upplevelser i naturen och samtal i grupp. Med stöd av teamet övergår Du sedan till en arbetsprövning på en arbetsplats. Det finns möjligheter att delta upp till 12 månader.

 

MAC (Motivera-Aktivera-Coacha) är en insats som erbjuder individuellt anpassad gruppvägledning. Syftet att få vägledning och övergå till en arbetsprövning. Du har ett nära coachande stöd och målet är att närma Dig studier och/eller arbete. Finns möjlighet vid behov att delta upp till 12 månader. Insatsen är lokaliserad i Västerås centralt.

 

Du ansöker till oss genom att…

... tillsammans med Din handläggare vid Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Västerås stad eller Region Västmanland fyller i en ansökan och ett samtycke. Din ansökan behandlas av personal i Samordningsteamet och du blir kallad till ett samtal. Besök gärna ett informationsmöte innan din ansökan. Tid och plats hittar du på hemsidan via länken nedan.

Klicka på länken för att ladda ner ANSÖKAN MED SAMTYCKE. Du kan via länken också få information om Samordningsförbundet Västerås som finansierar verksamheten och mer om Samordningsteamets verksamhet.

 

För mer information kontakta:

Verksamhetschef Helena Clementson , 021-39 11 05

Verksamhetsledare Eva Winberg, 021-39 90 80

Vi finns på adress Malma 5, Västerås se karta

Följ oss på Facebook; Samordningsteam Västerås och på Instagram;  samordningsteamvasteras


Sidan uppdaterades 2018-08-21